Masszázs

MASSZÁZS

Masszázs

SVÉD/KLASSZIKUS MASSZÁZS

A nyugati világban leggyakrabban használt olajos/krémes masszázstechnika, ami alapja a gyógy- és sportmasszázsnak. Fogásait (simító, dörzsölő és gyúró mozdulatok) alkalmazza a szegment-, kötőszöveti-, csonthártya- és nyirokmasszázs. Lazítja, frissíti a testet, javallatai, ellenjavallatai miatt hívja a masszőrt!
Speciális változatai:
A svédmasszázs kombinálható aromaterápiás illóolajok alkalmazásával. Megfelelő masszázskrémek használatával a narancsbőr tüneteinek csökkentésére és fogyókúra elősegítésére is használható.

 

MÉZES MASSZÁZS

A mézes masszázst már több száz éve alkalmazza a tibeti és az orosz népi gyógyászat, kivitelezését, metodikáját tekintve, nem hasonlít a megszokott masszázshoz. A masszőr mézet csorgat a páciens hátára, elsimítja, és tenyerével nyomó-emelő mozdulatokat végez, melynek során a méz ragadó hatására a bőr felső kötőszöveti rétege elemelkedik.
Ezáltal az apró kapillárisok, hajszálerek és a pórusok kitágulnak, fokozódik a vérkeringés, gyorsul az anyagcsere, melynek révén hatékonyabb lesz a méreganyagok távozása a szervezetből. A pólusokon keresztül mélyen a bőr alá hatolva a méz a szövetekbe juttatja a szervezet számára fontos hatóanyagait, vitaminokat, enzimeket, és a mézben lévő több mint harmincféle ásványi anyagot. Ez a masszázsfajta a lehető leghatékonyabb méregtelenítő masszázs, egyben erős kötőszöveti lazító. Tengeri sós változata finomabb technikával méregtelenít.
Masszázs után szivacsos lemosással, törlőkendős letörléssel tisztítjuk!

 

FEJ ÉS ARCMASSZÁZS

Hajunk és fejbőrünk egészsége és állapota testi egészségünk tükörképe is. A kezelés rendkívül kellemes mind a kezelt, mind a kezelő személy számára. Pihentet, lazít, fájdalmat csillapít, fokozza a szellemi képességeket, felfrissít, rendszeres alkalmazása  igen jó hatású. A fejmasszázs stimulálja a vérkeringést, jótékony hatással van a hajra és a fejbőrre. Hatására oldódik a stressz, a feszültség, enyhül az ezekből adódó szemfáradtság és fejfájás. Csökkennek a nyaki és a vállak fájdalomérzete. Hajunknak egészséges csillogást kölcsönöz. A megélénkült vér-és nyirokkeringés gondoskodik a haj és bőr sejtjeinek friss oxigénnel és tápanyaggal való ellátásáról. Indiában mindmáig számos család ápolja a fejmasszázs ősi hagyományát ezért érdemes lehet ezt az értékes szokást nálunk is bevezetni.

BREUSS MASSZÁZS

Ezt a speciális masszázsterápiát Rudolf Breuss természetgyógyász dolgozta ki gerincpanaszokkal hozzá forduló páciensei számára. Lényege, egy gyengéd gerincen végzett
kötőszöveti masszázs, mely nyújtja és lazítja magát a gerincet,  valamint a mellette futó izmokat, szalagokat, kötőszöveteket.
Speciális fogásrendszere elősegíti a porckorongok regenerációját és csökkentik a terhelésüket. Alkalmazásával lehetőség nyílik a hátizomzat mobilizálására és a gerincoszlop megnyújtására.
Gyengéd és lágy fogásai képesek energetizálni a szervezetet és hatásos relaxáció is elérhető.
Alkalmazható önmagában vagy a Dorn terápia kiegészítéseként is.

TALPMASSZÁZS

A talpmasszázs lényege, hogy a lábfejen reflexes hatás mutatkozik a különböző szervek, testrészek állapotáról, ezért a talpon lévő zónák masszírozásával kedvező hatást érhetünk el.
Az adott szervben vérbőség mutatkozik. Amennyiben kibillent egészségi állapotban van az adott szerv, akkor a talpon lévő reflexzónában lerakódás, salakanyag jelenik meg, masszázzsal
ezt lehet eltávolítani, megszüntetni, mely reflexes úton hatni fog az adott szervre is. 

 

THAI JÓGA MASSZÁZS

Száraz masszázs ízületi kimozgatásokkal matracon fekve.
Csillapítja a fájdalmakat, méregtelenít, aktivizálja a nyirokrendszert, valamint a szervezet
öngyógyító mechanizmusát. Néhány nyugati technikával ellentétben ez a masszázs nem egyetlen fájó izomkötegre koncentrál, sokkal inkább az egész test energetizálása, nyugtatása,
az egyensúly helyreállítása a cél.

 

THAI OLAJOS MASSZÁZS
Az thai olajos masszázs ötvözi a Thai és a nyugati masszázstechnikákat, ezáltal éri el
 komplex hatását vendégeink szervezetére. Az illóolajok erőteljesen serkentik a vérkeringést és a nyirokkeringést, és egyben teljesen ellazítják a test izomzatát.

 

Bejelentkezés: Oroszvári Katalin +36 20 / 770 0122