SPORTBÁR

Táplálkozzunk

Lépj be hozzánk, és élvezd ki a sportbárunkban nyújtott minden lehetőséget!

Az edzés előtti és utáni kiegészítődet kellemes környezetben elfogyaszthatod sportbárunkban.

Többek között kávé, üdítőitalok, víz, protein szeletek, fehérjék, különböző fitness termékek vételére és elfogyasztására van lehetőség.

Mint ahogyan ez a fajta kategorizálás is mutatja, olyan táplálékkiegészítőkről beszélünk, melyeket főként edzés előtti alkalmazásra terveztek. A használatuk alapvetően egy célt szolgál, nevezetesen a jobb teljesítmény elérését, és azt, hogy a maximumot hozzuk ki magunkból mind fizikai, mind szellemi tekintetben az edzéseink alatt. Egészen egyszerű a képlet. Az átmeneti erőszintnövekedéssel és jobb mentális fókusszal gyorsabban és hatékonyabban végezhetjük az edzéseinket. Egy ilyen termék általában többféle hatóanyagot is tartalmaz, melyek egymástól eltérő módon hatnak a teljesítményünkre, és együttesen fejtik ki a hatásukat, így számos pozitív hozadéka is lehet egy ilyen termék használatának.

 

Általában a következő hatásokat várhatjuk az edzés előtti kiegészítők alkalmazásától:

 • Fokozott éberség, mentális fókusz
 • Célorientáltabb attitűd: “többet, jobban, tovább”
 • Nagyobb intenzitás
 • A kifáradás késleltetése
 • A gyakorlatok, sorozatok közötti gyorsabb regenerálódás
 • Jobb bedurranás

Edzés után szénhidrát

A kutatások szerint nagyjából fél-1 g szénhidrát szükséges testsúly kilogrammonként, hogy edzés után visszatöltsd a lemerült raktárakat. Edzés után 2 órával a tanulmányok már 50%-kal kisebb glikogén raktározási képességet mutattak ki az izomzatban. Tehát minél előbb, annál jobb!

Edzés után fehérje

A fehérje fogyasztása is különösen fontos edzés után. A fehérje biztosítja az izomépítéshez szükséges aminosavakat, amelyek a sérült szöveteket visszaépítik és tovább erősítik. A fehérje bevitele az izmok hidratálását is biztosítja. Az aminosavak az immunrendszert is erősítik, amely ellenállóbbá tesz a megfázás és más fertőzések ellen is! A klinikai
tanulmányok bebizonyították, hogy a tejsavó fehérje antikarcinogén hatású, vagyis segít megelőzni a rákos megbetegedéseket. Megemeli a glutation szintjét, amely egy nagyon fontos antioxidáns.

 

A táplálék-kiegészítők nem csodaszerek, hanem élelmiszerek, amelyek a legtisztább formában, mindenféle felesleges összetevő (zsír) és felszívódást lassító anyag nélkül tartalmazzák azt az összetételt, amire az izmaidnak a sport által keltett stressz okán szüksége van.

 

A szükséges aminosavak teljes skáláját biztosítják a fehérje kiegészítők, szemben a növényi fehérje forrásokkal, ahol az aminosavak aránya sem optimális az izomépítéshez. Az állati fehérje források felszívódást lassító zsírokat tartalmaznak, és a biológiai értékük is alacsonyabb a tejsavónál. A folyékony formának köszönhetően pedig nincs szükség rágásra, ami szintén időt vesz el, a tápanyag gyorsan az emésztőrendszerbe, a vérkeringésbe, majd az izomzathoz jut. A turmix egyszerűen és gyorsan elkészíthető és koncentráltan tartalmazza a szükséges tápanyagokat!

A változás felé vezető úton segítünk, de az első lépést neked kell megtenni!

A táplálkozás szerepe az edzésben

 • Miért fontos?
 • Az edzés mellett a táplálkozás is rendkívüli fontosságú a testünk számára. A megfelelő tápanyagok segítenek a szervezetnek a megfelelő energiával rendelkezni az edzéshez, valamint a sejtek regenerálódását és a sérülések gyógyulását is serkentik.

 • Irányelvek
 • Hidratálj, vigyél be elég fehérjét, fogyassz minőségi szénhidrátot, és egyél egészséges zsírokat.

 • Ideális étrend
 • Az ideális étrend az edzések előtt néhány órával magas szénhidrát tartalmú ételt, például rizst vagy tésztát tartalmazzon, valamint egészséges fehérjeforrásokat, például csirkemellet vagy tofu-t. Az edzés után pedig fehérje és szénhidrát kombinációja ajánlott, hogy segítsen a szervezetnek a regenerálódásban.

  Ha segítségre van szükséged a táplálkozási irányelvek megértésében és követésében, kérj segítséget kollégáinktól!